Lang zult u wonen in Aa en Hunze

Woont u prettig in het huis waarin u nu woont? En is dit het huis waarin u oud wilt worden? U bent niet de enige. Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar weinig mensen stellen zichzelf de vraag: is mijn huis ook geschikt om oud in te worden? Met Lang zult u wonen informeert de gemeente Aa en Hunze u over de mogelijkheid om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. 

Nu al genieten van het gemak voor later

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis daar ook geschikt voor is. Een veelgebruikte term is dat uw huis levensloopgeschikt of levensloopbestendig moet zijn. Dat betekent dat uw woning is ingericht en voorbereid op uw oude dag. Uw woning verandert niet, maar uw eigen situatie kan wel plotseling veranderen. Kunt u in uw huis dan nog zo prettig, veilig en comfortabel wonen als u nu doet? En is uw huis, als het nodig is, eenvoudig aan te passen?

Met een frisse blik naar uw thuissituatie kijken

U kunt beginnen door simpelweg eens rond te kijken in uw eigen huis.  Misschien zijn er ruimtes in en om uw huis die nu of in de toekomst mogelijk aandacht verdienen. Situaties die gewoon niet handig zijn of veiliger kunnen. Alleen al het hebben van het antwoord op de vraag of uw huis voldoet, kan kennis en inzichten opleveren waarmee u betere keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld om te verbouwen of in de toekomst toch uit te kijken naar andere woonruimte. Samen met Lang zult u wonen geven we u als gemeente graag tips en praktische adviezen voor een woning waarin u prettig en veilig kunt blijven wonen. U vindt op deze site inspiratie voor verschillende ruimten in huis, nieuws en woontips.

De Blijverslening in Aa en Hunze

Heeft u plannen om uw woning levensloopbestendiger te maken. De gemeente Aa en Hunze kent de Blijverslening. De Blijverslening is een financieel steuntje in de rug waarmee u kunt zorgen dat uw huis klaar is voor de toekomst: van domotica tot bijvoorbeeld aanpassingen in de badkamer.